Hiába fenyegetőzött Észak-Korea

Éles lőgyakorlat: Dél-Korea nem fél a megtorlástól

Éles lőgyakorlatot kezdett a dél-koreai hadsereg hétfőn a két Korea közötti vitatott tengeri határvonal közelében, annak ellenére, hogy Phenjan megtorlással fenyegetőzött.

2012.02.20 07:30MTI

Dél-koreai katonai tisztségviselők rutinjellegűnek minősítették az éleslövészetet, amely idén már a második ilyen gyakorlat a dél-koreai hadseregnél.
   
A mostani gyakorlatot a sárga-tengeri vitatott határvonal közelében, olyan térségben rendezték meg, amely tavalyelőtt észak-koreai tüzérségi támadást szenvedett el.
   
A vitatott térségben fekvő két dél-koreai sziget lakosságát a lövészet előtt felszólították, hogy vonuljanak le a földalatti óvóhelyekre.
   
Észak-Korea a megtorlással történő fenyegetőzés ellenére még nem tett válaszlépéseket a dél-koreai hadgyakorlat miatt.
   
A lövészetet két hónappal azután rendezték meg, hogy tavaly decemberben elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, akinek helyét fia, Kim Dzsong Un vette át a sztálinista rendszer élén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.