Amerikai technológia alapján készülnek a gépek

Drónokat épít Észak-Korea

Észak-Korea pilóta nélküli repülőgépeket fejleszt Közel-Keleten vásárolt amerikai drónok mintájára - közölték vasárnap dél-koreai katonai források.

2012.02.05 08:39MTI

A hadsereg egyik névtelenül nyilatkozó illetékese szerint Észak-Korea nemrégiben több MQM-107D Streaker típusú amerikai pilóta nélküli repülőgépet vett egy közel-keleti országtól, feltehetően Szíriától, és ezek alapján fejleszti saját drónjait.
   
Az MQM-107D típusú, nagy pontosságú és nagy repülési sebességgel rendelkező pilóta nélküli repülőgépeket az amerikai és a dél-koreai hadsereg használ, általában rakéták és más fegyverek tesztelésére. A dél-koreai hírszerzés szerint Észak-Korea már több kísérletet hajtott végre robbanóanyagot hordozó, nagy sebességű pilóta nélküli repülőgépekkel, de még nem sajátította el teljesen a dróntechnológiát. Amennyibe sikerül neki, a dél-koreai határ közelébe telepíthet ilyen fegyvereket, hogy célba vegye az ott állomásozó dél-koreai csapatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.