Nagyszabású megemlékezés készül

Észak-Korea - A hatalom képviselői hűséget esküdtek a Kim-dinasztiának

Kim Dzsong Il volt észak-koreai vezető hivatalos szülőhelyét keresték fel a hadsereg és a párt magas rangú tisztségviselői a hétvégén, néhány nappal születésnapja előtt, hogy hűséget esküdjenek a Kim-dinasztiának.

2012.02.13 09:55MTI

Nagyszabású megemlékezés készül csütörtökre, a "Kedves Vezető" születésnapjára, aki december 17-én, 69 éves korában hunyt el, miután 17 éven át irányította vaskézzel az országot. Utódja legkisebbik fia, az alig harmincéves Kim Dzsong Un lett. A csütörtöki napot "a Fénylő Csillag Napjának" nevezték el a hivatalos sajtóban.
   
Magas rangú katonatisztek és a hatalmat gyakorló egyetlen párt tisztségviselői, valamint munkások és katonák tették tiszteletüket vasárnap a Pektu-hegyen, Észak-Korea legmagasabb, 2744 méteres csúcsán a kínai határnál - közölte a KCNA hírügynökség.
   
Kim Dzsong Il e szent hegyen született 1942. február 16-án - tette hozzá a KCNA. A történészek többsége azonban úgy véli, hogy Kim a Szovjetunióban látta meg a napvilágot, ahol apja, az északi kommunista rezsimet megalapító Kim Ir Szen az ellenállást vezette a japán megszállók ellen 1945-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.