Fekete Csillag veretlenül a nyolc között

Becsomagolták az Atlasz Oroszlánjait

Az A jelű négyesben befejeződtek az Afrika kupa csoportküzdelmei. Három győzelemmel ment tovább a házigazda, míg meglepetésre búcsúzott Marokkó gárdája.

2008.01.29 08:10ma.hu

Csak a győzelem jelenthetett volna üdvözülést - értsd továbbjutást - Marokkónak a házigazda Ghána elleni mérkőzésen. Ennek ellenére az Atlasz Oroszlánjai nem szakadtak meg a sikerért, vagy legalábbis jól titkolták azt. 

Ghána egy mutatós szabadrúgás-variáció végén Essien révén szerzett vezetést az első játékrész derekán. Még az első félidőben szintén a Chelsea sztárja volt a főszereplő. Gyönyörű passzát Muntari tette kapura, Lamyaghry kapus meg besegítette azt. 

Eközben a másik ágon Guinea nem törte össze magát különösebben az addig pont nélküli Namíbia ellen: helyzetecskék mindkét oldalon gól nélkül azonban: félidőben tehát Ghána és Guinea állt továbbjutási helyen. 

Mindez a második játékrészben sem változott. Ghána visszafogta magát, Marokkó pedig nem tudott felpörögni. Guinea ezalatt megszerezte a vezetést, és bár végül Namíbia pontot érő gólt lőtt, a lényegen mit sem változtatott: Ghána veretlenül jutott a nyolc közé, Guinea pedig négy pontot szerezve. 

A csoport - és az Afrika kupa - nagy csalódását pedig az Atlasz Oroszlánjai okozták, akik három pontocskát szerezve zúgtak ki a kontinenstornáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.