Végső Elefánt-csapás Beninre

Szuper Sasok mélyrepülésben

Míg Elefántcsontpart második győzelmével biztosította helyét a legjobb nyolc között az Afrika-kuipán, addig Nigéria lassan elbúcsúzhat továbbjutási álmaitól.

2008.01.26 08:11nb1.hu+ma.hu

Győzött a jobbik csapat... Igazából aligha lep meg bárkit is, hogy Benin számára ezúttal is csak a szimpatikus kiscsapat szerepe jutott, nagyon simán kapott ki a sokkal erősebb Elefántcsontparttól, de legalább ezúttal gólt szerzett. 

Drogbáék a kezdetektől fogva veszélyesen, invenciózusan játszottak, az első percekben máris több helyzetet is kialakítottak. Más kérdés, hogy Benin elég jól tartotta magát, egyrészt lelkesedésének, másrészt az első, Nigéria elleni mérkőzésen halovány Drogba és Dindane pazarló helyzetkihasználásának. 

Végül a Chelsea csatára törte meg a jeget és mikor Touré végigtáncolt a védők között és Tourénak passzolt - nem elírás, az idősebbik játszott össze az ifjabbikkal -, aki könnyedén a kapuba juttatta a labdát, akkor minden eldőlt. 

Ettől kezdve alighanem a legnagyobb aggodalomra Kolo Touré lecserélése adott okot: a jelekből ítélve az Arsenal bekkje ágyéksérülést szenvedett. Ezzel együtt a második félidőben rúgott még kettőt az elefántcsontparti válogatott, meglehetősen laza, könnyed futballal. Benin számára is maradt azért pozitívuma a délutánnak: megszerezték második találatukat a CAN történetében - nem is volt csúnya. 

A csoport másik meccsén Nigéria gólnélküli döntetlenre végzett Malival, a Szuper Sasok tehát a kiesés szélére kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.