Bundavád és korrupció - Afrika Kupa

Feküdj le Malinak, fizetünk!

Bundázásra akarták rávenni Reinhard Fabischt, a labdarúgó Afrika Kupán szereplő benini válogatott szövetségi kapitányát, de a szakember elküldte a titokzatos idegent.

2008.01.25 08:41MTI+nb1.hu

"Szombaton, két nappal az első csoportmeccsünk előtt a szállodánkban a recepcióról telefonáltak, hogy egy férfi keres" - emlékezett vissza a történtekre Fabisch. "Soha nem láttam korábban ezt az embert, aki azt kérdezte tőlem, lenne-e lehetőség a Mali elleni mérkőzésünk eredményének manipulálására. Felszólítottam, hogy azonnal hagyja el a szálláshelyünket, vagy hívom a rendőrséget." 

Fabisch hozzátette: valószínűleg pénzt is ajánlott volna a titokzatos idegen, ha nem szakítja azonnal félbe. "A játékosaimnak megparancsoltam, azonnal szóljanak, ha bárki megkeresi őket és ilyesmit kér tőlük." Benin válogatottja az első fordulóban egy tizenegyes góllal kikapott Malitól. 

Csalás és korrupció

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ötéves eltiltással büntetett három kenyai futballvezetőt csalás és korrupció miatt. A FIFA hivatalos közleménye szerint Daniel Omino, a kenyai szövetség korábbi főtitkára, Wycliffe Ogutu, a játékvezetői bizottság (JB) elnöke és Samson Kawa, a JB pénztárosa kenőpénz fizetésétől tette függővé, kik azok a bírók, akik felkerülhetnek a FIFA keretébe és nemzetközi meccseken működhetnek közre. 

- A nemzetközi szövetség figyelmét az keltette fel, hogy a korábbiakhoz képest nagyon sok játékvezető kapott 2006-ban nemzetközi minősítést a kenyai szövetségtől. Később a találkozókon több kenyai bíróról is kiderült, hogy sem fizikailag, sem szakmailag nem felel meg a FIFA előírásainak - áll a nemzetközi szövetség állásfoglalásában. Az eltiltott vezetőket valamennyi futballban betöltött tisztségüktől megfosztották és öt évig semmilyen labdarúgó-eseményt nem látogathatnak.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.