Bajban Marokkó

Elverték az Atlasz Oroszlánjait - menetel a házigazda

A csoportmérkőzések második köre is kezdetét vette az Afrika kupán. Meglepetésre kikapott Marokkó, míg a házigazda Ghána behúzta második győzelmét is.

2008.01.25 07:59nb1.hu+ma.hu

Guinea-Marokkó 3-2 

A mérkőzés előtt az első találkozóját Namíbia ellen 5-1-re megnyerő marokkói csapat tűnt az esélyesebbnek, ezért volt meglepő, amikor Feindouno egy teljesen ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból vezetést szerzett Guineának. 

A félidő végéig keményen küzdött Marokkó az egyenlítésért, de Guinea rendkívül szervezetten állta ellenfele támadásait. A második játékrész hasonlóan kezdődött az elsőhöz, Marokkó támadott, aztán váratlanul jött - ezúttal - Bangoura, aki magabiztosan értékesítette az előtte kínálkozó ziccert. 

Ezután elszabadult a pokol: előbb a csereként beállt Aboucherouane szépített, majd egy lerántásért megítélt büntetőt értékesített Feindouno, hogy aztán öt perccel később szándékos rúgás miatt kiállítása magát. A mérkőzés képe azonban ezután sem változott, Marokkó továbbra is támadott, Guinea pedig szervezetten védekezett. 

Az utolsó percben Ouaddou hozta vissza a marokkóiaknak az esély, miután egy lecsorgó labdába keményen belefejelt, Camarának esélye sem volt a védésre. Ez azonban már a végén nem változott, Guinea meglepetésre 3-2-re nyert, így az Afrika Kupa A-csoportjában továbbra is nyílt a küzdelem. 

Ghána-Namíbia 1-0 

A csoport másik találkozóján a házigazda Ghána válogatottja nem szemkápráztató játékkal ugyan, de legyőzte az első meccsén nagy pofonba beleszaladó namíbiai válogatottat. A hazaiak jobbára a közönségnek játszottak, de csapnivaló helyzetkihasználásuk miatt ezúttal megúszta nagy verés nélkül Namíbia. 

Mindez azt jelenti, hogy Ghána fél lábbal már ott van a legjobb nyolc között, míg Namíbia a csoportkör után búcsúzik a kontinenstornától. Pénteken a B-csoport találkozóin Elefántcsontpart Beninnel, míg Mali Nigériával játszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.