Mesterházy "tiszta lappal indul"

Jelöltbemutató plakátkampányt indít az MSZP

Jelöltbemutató plakátkampányt indít az MSZP január közepén. Az MSZP így szeretné bemutatni a választókörzetekben induló egyéni jelöltjeit és ezzel párhuzamosan még ismertebbé tenni a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attilát.

2010.01.04 16:43MTI

Az MTI úgy tudja: az egységes arculatú plakátokon megjelenik a jelölt arcképe és szlogenje - ha választott ilyet; a körzetekben a jelöltek mellett pedig feltűnik a kormányfőjelölt arcképe is, aki külön plakátokon szerepel majd. A távirati irodának úgy fogalmaztak: a kampánynak két oka van. Egyrészt az, hogy be kívánják mutatni, a "helyi Magyarország" mennyit fejlődött az elmúlt két ciklusban és ennek sikerét a helyi érdekeket képviselő szocialista politikusokhoz köti a kampány.

Az elképzelés alapja az, hogy egyes kutatások szerint vidéken jobban értékelik az MSZP tevékenységét - és jobban érzik a fejlesztések hatását - mint országosan. A kampány másik oka, hogy szeretnék kihasználni annak a lehetőségét, hogy szerintük Mesterházy Attila a régebbi, élvonalbeli szocialista politikusokhoz képest "tiszta lappal indul" a baloldali érzelmű választók szemében és növelni tudják az ismertségét. A jelölteket bemutató kampány ilyenkor a választások előtt hagyományosan a kopogtatócédulák összeszedését is segíti.

Az MSZP országos választási kampánya várhatóan ezután, február közepén indul. A Népszabadság úgy tudja, a szocialisták rövid, de intenzív kampányra készülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.