A Jobbik beelőzte az MSZP-t

A Fidesz vinné a pálmát ha most lennének a választások

A Tárki legújabb közleménye igen érdekes adatokkal szolgál, már ami a pártok támogatottságát illeti. A Fidesz továbbra is magabiztosan vezet, őt követi a Jobbik a sorban. Az MSZP harmadik helyre szorult a népszerűségi listán.

2009.12.17 12:41ma.hu

A kutatást 1000 ember megkérdezésével végezték, eszerint a Fidesz decemberben 37 százalékos, míg az MSZP csupán 11 százalékos volt. A Jobbik megelőzve az MSZP-t 12 százalékkal a második helyen van; június óta a harmadik párt, amely a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb felett van. Az SZDSZ és MDF továbbra is a nevetségesen alacsony 1 százalékos táborral büszkélkedhet, őket 3 százalékos támogatottsággal előzi meg az LMP (Lehet Más a Politika).

Ha most decemberben lennének a választások, akkor többen mennének el szavazni, mint előző hónapban: most 51 százalékuk, múlt hónapban mindössze 44 százalékuk húzta volna be az X-et. A biztos szavazó pártválasztók közül 63 százalék a Fideszt támogatja, míg az MSZP szavazótábora mindössze 19 százalékos.

Sólyom László, az egyik hetilapnak adott interjújában azt nyilatkozta: jobban örült volna az előrehozott választásoknak Gyurcsány leköszönése után, ugyanis nem bízik meg egy olyan kormányban, amely egyszer már becsapta őt. A Jobbik előretöréséről azt mondta: bizonyára az alkotmányosságban rendült meg az emberek bizalma, ezért bíznak az emberek ebben a pártban.

Bizonyára nem hagyja hidegen a választókat az a tény, mely szerint sorra kerülnek felszínre a legkülönfélébb botrányok, amelyek főként a baloldali vezetéshez köthetőek, így egyre inkább téma mindenhol a közeledő választási „őrület”.

A lakosság körében egyfajta aktivitás figyelhető meg a nagy naphoz közeledve, a megkérdezettek válaszaiból az derül ki, hogy egyértelműen a Fideszt látnák szívesen kormányon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.