Jövendölések a 2012-es költségvetésből

Az MSZP szerint Budapest lemond az egészségügyi ellátásról

Az MSZP fővárosi szervezete attól tart, hogy Budapest 2012-es költségvetési koncepciója nyomán csökken majd a kórházak száma és rosszabb lesz az egészségügyi ellátás.

2011.12.13 11:59MTI

Havas Szófia, a párt fővárosi frakciójának tagja keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: jövőre a főváros "lemond az egészségügyi ellátásról" és "egyetlen fillért sem tervez" az ellátórendszer fejlesztésére. Hozzátette, hogy ugyanez a helyzet a szociális és a hajléktalanellátás, valamint az oktatás területén.
   
A főváros egészségpolitikai bizottságának szocialista alelnöke szerint az egészségügy 2011-ben kezdődött átalakítása kapcsán országosan 300 milliárd forintos kivonás történik az ágazatból, csökken a kórházak száma, a forráshiány miatt be kell majd zárni intézményeket, kevesebb lesz az orvos és az ápoló, rosszabb lesz az ellátás.
   
Mint fogalmazott, a főváros "egyetlen tollvonással" másfél milliárd forintot vont ki az ellátásból arra hivatkozva, hogy az intézmények állami tulajdonba kerülnek. Közlése szerint a kormány és a főváros lemondott a beteg emberekről, gyerekekről, illetve arról, hogy az egészségügyi ellátás minimumát nyújtsa.
   
"A fővárosi önkormányzat gond nélkül megszabadult az egészségügyi intézményeitől” – mondta Havas Szófia, megjegyezve, hogy a Szent Margit kórház kivétel, ugyanis "Tarlós Istvánt egyedül ennek újraélesztése érdekli".     Hozzátette: a főpolgármesternek olyan elvárásai vannak, hogy a főváros beleszólhasson az intézmény sorsába, a szakmai struktúrájába, illetve vezetőinek kinevezésébe, "a többi kórház pedig nem érdekli".
   
A szocialista politikus szerint Budapest élhetetlen lesz azzal a költségvetési koncepcióval, amely "minden létező feladatot lenulláz". Havas Szófia azt mondta: "úgy tűnik, hogy jövőre ebből a városból, ha egy mód van, el kell költöznünk, hogy ha túl akarunk élni”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.