Nem fizetett 98%-os adót?

Az MSZP Budai Gyulához fordul Nyitrai Zsolt juttatásai miatt

Az MSZP Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul, mert véleményük szerint Nyitrai Zsoltnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt infokommunikációs államtitkárának törvénysértően fizettek ki különböző juttatásokat.

2011.12.10 19:30MTI

Az ellenzéki párt nevében Legény Zsolt, a Demokrácia Központ vezetője küldött szombaton közleményt az MTI-nek; ebben egyebek mellett azt írta, Budai Gyulát arra szólítják fel, hogy vizsgálja ki a törvénysértést.

Az MSZP szerint majd másfél év telt el, "mire a Fidesz eljutott odáig, hogy megtagadja a végkielégítésekre vonatkozó határozatát, melyet nem átallott visszamenőleges hatállyal is felruházni".

Közlésük szerint Nyitrai Zsolt szeptemberben megszűnt munkaviszonyát követően háromhavi illetmény összegével megegyező felmentési juttatásban részesült, valamint szabadságmegváltás jogcímén további pénzt kapott, így összesen 4,2 millió forint végkielégítésben részesült, ám "érdekes módon neki nem kellett visszafizetnie az összeg 98 százalékát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.