A párt szerint nem elég az áttervezés

Az MSZP új alapokra helyezné a jövő évi költségvetést

Az MSZP szerint nem elég áttervezni, új alapokra kell helyezni a jövő évi költségvetést.

2011.12.09 18:09MTI

Józsa István frakcióvezető-helyettes arra reagált így, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben újságíróknak elmondta: az eurózóna lassuló gazdasági növekedése miatt Magyarországon is újra kell tervezni a jövő évi pénzügyeket, csökkenteni kell a növekedési előrejelzést, valamint kedvezőtlenebb árfolyamon kell újraszámolni a költségvetést.
   
A szocialista politikus hangoztatta: nagy a baj, ha a kormányfő is beismerte ennek szükségességét, noha erre eddig - az ellenzék és a gazdaságkutatók egybehangzó véleménye ellenére - nem volt hajlandó. De - tette hozzá - még nagyobb lehet a baj, ha a gazdaságpolitika alapjait nem változtatják meg, az ugyanis mára oda vezetett, hogy a magyar gazdaság növekedése elmarad az eurózóna átlagától és a feltörekvő uniós országokétól is.
   
Józsa István kiemelte, hogy a növekedési előrejelzés csökkentése azt jelenti: kevesebb lesz a költségvetés bevétele, így - a hiánycél megtartása érdekében - a kiadásokat is újra kell tervezni, mérsékelni kell. Azt mondta: a 0,5 százalékos növekedési előrejelzés bár optimista, alkalmas lehet a költségvetés megalapozására, 1 százalékos bővülésre viszont nem lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.