Vizsgálatot követel az MSZP

Letiltották a parlamenti közvetítéseket?

Vizsgálatot követel az MSZP annak kiderítésére, hogy ki, miért, kinek az utasítására és kikkel egyeztetve "tiltotta be" a parlamenti ülések tévéközvetítését.

2011.12.09 18:40MTI

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő közleményében azt írta: szerdán a felsőoktatásról, a választási törvényről és a nemzetiségek jogairól tárgyalt az Országgyűlés, de a nyilvánosság kizárásával, a köztelevízió ugyanis - annak ellenére, hogy a műsorújságban meghirdették - nem közvetítette a vitát, majd ez a gyakorlat folytatódott, amikor a következő napokban a stabilitási törvényről és a családok védelméről esett szó a parlamentben.
   
A politikus a döntést összefüggésbe hozta azzal, hogy ezen a héten időkeretben tárgyalja a törvényjavaslatokat a Ház. "De mi lesz, ha a televíziónézők így is szembesülhetnek azzal a pökhendiséggel, érzéketlenséggel, nyegleséggel, ahogyan a róluk szóló jogszabályokat erőltetett menetben átveri a Tisztelt Házon a Fidesz?" - tette fel a kérdést Nyakó István, majd meg is válaszolta: megszüntetik a tévéközvetítést.
   
"Akárhogy is forgatjuk, ma olyan szellem uralja a közmédiumokat, aminek semmi köze a demokráciához, az európaisághoz, de még a magyarsághoz sem. Az MSZP felháborítónak tartja ezt a szellemiséget, és minden eszközzel küzdeni fog azért, hogy ez a gondolatiság megszűnjön Magyarországon. Addig is mi, szocialisták független, pártatlan vizsgálatot követelünk: ki, milyen okból, kinek az utasítására, kikkel egyeztetve tiltotta be a Parlament plenáris üléseinek közvetítését?" - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.