Hogy készül a fahéjas, ízes mézes?

Mézes süti nyáron is fogy!

A mézes sütemények mindig a tél hangulatát idézik, ám ez nem jelenti azt, hogy nyáron nem fogyaszthatjuk őket, sőt!

2012.06.07 06:29ma.hu

Tésztáját ajánlott egy napig pihentetni, de emellett nem túl rafinált a mézes sütemény elkészítése. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók:

- 3 dl méz
- 4 dl cukor
- 1 1/2 evőkanál gyömbér
- 1 1/2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál szegfűszegpor
- 350 g margarin
- 3 dl tejszín
- 1 1/2 kg liszt
- 1 evőkanál sütőpor

A mézet, a cukrot, a fűszert, a margarint összekeverjük. A tejszínt felkeverjük, óvatosan apránként beleöntjük a masszába. A sütőport beleszórjuk a liszt felébe, majd a liszt felét (vagyis ezt) keverjük a masszához. Keményre gyúrt tésztát letakarjuk, 1 napig pihentetjük.

Másnap hozzágyúrjuk a liszt másik felét, majd kinyújtjuk (kb. 0,5 mm vastagra.) Ha szétfolyik, tegyünk hozzá még lisztet.

Majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 1-2 hétig ropogós, utána puhul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.