Hogy készül a fahéjas, ízes mézes?
Mézes süti nyáron is fogy!
A mézes sütemények mindig a tél hangulatát idézik, ám ez nem jelenti azt, hogy nyáron nem fogyaszthatjuk őket, sőt!
2012.06.07 06:29ma.huTésztáját ajánlott egy napig pihentetni, de emellett nem túl rafinált a mézes sütemény elkészítése. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók:
- 3 dl méz
- 4 dl cukor
- 1 1/2 evőkanál gyömbér
- 1 1/2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál szegfűszegpor
- 350 g margarin
- 3 dl tejszín
- 1 1/2 kg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
A mézet, a cukrot, a fűszert, a margarint összekeverjük. A tejszínt felkeverjük, óvatosan apránként beleöntjük a masszába. A sütőport beleszórjuk a liszt felébe, majd a liszt felét (vagyis ezt) keverjük a masszához. Keményre gyúrt tésztát letakarjuk, 1 napig pihentetjük.
Másnap hozzágyúrjuk a liszt másik felét, majd kinyújtjuk (kb. 0,5 mm vastagra.) Ha szétfolyik, tegyünk hozzá még lisztet.
Majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 1-2 hétig ropogós, utána puhul meg.