Gázai hadművelet

Obama ismét felhívta Murszit és Netanjahut

A délkelet-ázsiai látogatáson tartózkodó Barack Obama amerikai elnök hétfőn a Gázai övezetben kialakult konfliktus miatt ismét felhívta Mohamed Murszi egyiptomi államfőt és Benjámin Netajahu izraeli miniszterelnököt.

2012.11.20 07:14MTI

Obama és Murszi megbeszélésén a két vezető megvitatta a gázai konfliktus fokozatos mérséklésének lehetőségeit. Az amerikai elnök hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Hamász palesztin radikális szervezet hagyjon fel az Izrael ellen indított rakétatámadásokkal. Egyúttal együttérzését fejezte ki a szombati egyiptomi vasúti baleset miatt, amelyben 51, iskolabuszon utazó gyerek vesztette életét .
   
Netanjahu a fehér házi kommüniké szerint tájékoztatta Obamát a gázai és az izraeli fejleményekről. Az amerikai elnök mindkét telefonbeszélgetés alkalmából sajnálkozását fejezte ki az izraeli és a palesztin civil áldozatok miatt, és ismét ígéretet tett rá, hogy szoros kapcsolatban marad a két vezetővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.