Óvatosan az utakon

Keleten beköszönthet a hóhelyzet!

A következő 48-72 órában hazánk térségébe egy anticiklon peremén továbbra is hideg, de egyre nedvesebb levegő érkezik, melynek hatására főleg a Miskolc-Pécs vonaltól keletre várható havazás.

2011.02.24 10:20idokep.hu

Ma napközben a havazás erősödhet, többfelé 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Ezzel szemben az északnyugati tájakon sok-sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. És hideg lesz, délután mindössze 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Holnap marad a kettősség hazánk időjárásában, sőt, napközben nyugaton is megnövekedhet a felhőzet és a havazás határa is kissé nyugatabbra és délebbre tevődhet. A két nap alatt a Tiszántúlon és a délkeleti országrészben akár 10 cm-t meghaladó hó is lehullhat, főleg ebben a térségben síkos, havas útszakaszokra számíthatunk, óvatosan vezessünk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a dél-alföldi régióra citromsárga hó-riasztást adott ki, azaz ebben a térségben az intézet szerint is 10 cm-t meghaladó hóréteg alakulhat ki péntek estig.

Szombat délelőtt délen, délkeleten még mindig eshet a hó, majd nyugat felől mindenütt csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen bújik elő a nap, és a hőmérséklet is lassan-lassan emelkedik, a maximumok már 4-5 fok körül alakulhatnak...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.