Esetleg gyenge havazás

Felhős ég, záporok, hideg - ez lesz a hétvégén

Pénteken főleg északon elszórtan előfordulhat gyenge eső, zápor, de másutt is erősen felhős lesz az ég, inkább csak az Alföld déli részén és a Közép-Dunántúlon lehetnek hosszabb napos időszakok.

2011.02.18 08:31MTI

Az északkeleti szél nyugaton és a Tiszántúlon élénkülhet meg átmenetileg. 3-8°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szombaton reggel is erősen felhős időre ébredhetünk, ám számottevő csapadék nem várható. Az északi szél a Kisalföldön és keleten megélénkülhet, másutt gyenge légmozgás várható. Helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek.

A legalacsonyabb hőmérsékletek -2 és +2°C között valószínűek.

Napközben a Dunántúlon közepesen, másutt erősebben felhős lesz az ég, elszórtan kialakulhat kisebb zápor. A Dunántúlon élénk északias szél valószínű, máshol gyenge lesz a légmozgás. 3-8°C-ig melegszik a levegő.

A folytatásban a gyakran megnövekvő felhőzet mellett az évszakhoz képest hűvösebb időre van kilátás. Gyenge havazásra, hószállingózásra elszórtan számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás terhelheti szervezetünket. Emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk, türelmetlenebbé, ingerlékenyebbekké válhatunk. A csapadékos idő nem kedvez az ízületi és reumatikus panaszokkal élőknek sem. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a ködfoltok feloszlása után szórványosan kisebb eső, zápor alakulhat ki, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Időnként megélénkülhet a légmozgás, emiatt csökkenhet a kisebb járművek menetstabilitása. A kettősfront miatt is dekoncentráltabbakká válhatunk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Mátraszentistván 50-100 cm
Eplény - 50-100 cm
Kékestető 25-50 cm
Visegrád - Nagyvillám 18-40 cm
Szilvásvárad 2-3 cm
Sátoraljaújhely 3-8 cm
Dobogókő 5-10 cm
Bánkút 0-3 cm
Nagy Hideg-hegy 3-4 cm
Mátraszentlászló 7 cm
Tokaj Kopasz-hegy 4-12 cm
Budapest, Normafa 1-5 cm
Zebegény 6 cm

Pénteken a magasabban fekvő tájakon lehet elvétve jelentéktelen hózápor, majd a jövő hét közepéig számottevő havazás nem várható.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.