Bűncselekmény

NAV: eljárás indult fémkereskedelmi törvénysértés miatt három ember és megbízóik ellen

A kimagasló mennyiségű hulladékért kapott vételárat bezsebelték, a közreműködőknek pedig csak pár ezer forint "aláírási pénzt" adtak.

2024.07.01 15:14MTI

Fémkereskedelmi törvénysértés miatt indult eljárás, miután három ember több tízezer kilogrammnyi fémhulladékot adott le egy fémkereskedőnél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a pénzügyőrök olyan magánszemélyeknek "néztek utána" Bács-Kiskun vármegyében, akik a NAV adatbázisai alapján jelentős mennyiségű fémhulladékot adtak le a vizsgált időszakban.

A nyilvántartás szerint három ember több tízezer kilogrammot vitt a fémkereskedőhöz. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a fémhulladék valódi tulajdonosai - kilétük elfedése érdekében - nehéz anyagi helyzetben lévő embereket használtak fel a leadásra, ezzel igyekeztek elkerülni, hogy saját adataikat a fémkereskedő bejegyezze a nyilvántartásaiba.

A kimagasló mennyiségű hulladékért kapott vételárat bezsebelték, a közreműködőknek pedig csak pár ezer forint "aláírási pénzt" adtak - írták.

A közlemény szerint fémkereskedelmi törvénysértés miatt velük szemben is eljárás indult, így akár több millió forint bírságra is számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.