Csoda

Újabb rejtélyes monolit bukkant fel - videó

Titokzatos monolit bukkant fel a jelentések szerint egy coloradói tejgazdaságban.

2024.07.01 14:08ma.hu

Lori Graves, a Bellvue-i Morning Fresh tejgazdaság tulajdonosa a KDVR helyi csatornának elmondta, hogy fogalma sincs, hogyan került a 2,5 méter magas, fele ilyen széles és 20 centi mély fényes szerkezet a birtokára.

"Vannak ötleteim, de nem akarom elrontani a rejtélyt körülötte" - magyarázta Graves a tévének.

Graves elmondta, hogy az emberek már többször megjelentek az üzletében, és látni akarták az "idegen monolitot".

A furcsa tárgy nagy port kavart az interneten - az emberek azt találgatják, hogy földöntúli lények tették oda, vagy talán valaki csak bosszantani akarja a szomszédját.

A valóságban azonban úgy tűnik, senki sem tudja, honnan származnak ezek a dolgok. Ez a legutóbbi tükrös rejtély biztosan nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó.

Az atascaderói Pine Mountain csúcsán egy, az utahi és romániai építményekhez hasonló emlékművet állítottak fel.

Éppen a múlt héten a Las Vegas-i városi rendőrség közölte, hogy egy hasonló fényes, fényvisszaverő szerkezetet észlelt a kutató- és mentőegységük a Gass Peak közelében.

"Sok furcsa dolgot látunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, nem visznek magukkal elég vizet... de ezt nézzétek!" - írta a rendőrség az X-en a monolitról készült kép mellé.

A tisztviselők szerint a Las Vegasban és Coloradóban talált szerkezetek nagyon hasonlítanak ahhoz, amelyet néhány évvel ezelőtt fedeztek fel Utahban.

A utahi monolitot állami és vadvédelmi alkalmazottak találták meg, akik birkákat tereltek egy helikopterről még 2020 novemberében. Az a szerkezet a tisztviselők becslései szerint 3 és 4 méter közötti magasságú volt.

A hatóságok akkor azt mondták, hogy a rejtélyes tárgyat egy távoli területen helyezték el a földbe, és "nem volt nyilvánvaló jele" annak, hogy ki tehette oda - olvasható a Utah-i Közbiztonsági Minisztérium sajtóközleményében.  

Hasonló monolitokról számoltak be Belgiumból, Romániából és a La Manche csatorna egyik szigetéről, a Wight-szigetről is.  

Egy új-mexikói művészkollektíva évekkel ezelőtt vállalta a felelősséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.