Hószállingózás, kisebb havazás lehet

Vasárnapig biztosan kockára fagyunk

Csütörtökön a Dunántúlon sok napsütésre, a középső országrészben változóan felhős, míg a Tiszántúlon borongós időre van kilátás, itt többfelé lehet hószállingózás, kisebb havazás.

2011.02.24 08:07idokep.hu

A szelet északnyugaton és északkeleten még élénk lökések kísérhetik, a csúcshőmérsékletek fagypont körül alakulnak majd.

Pénteken reggel sem várható számottevő változás, nyugaton többnyire derült, a középső országrészben változóan felhős lesz az ég, míg a Tiszántúlon folytatódik a hószállingózás, havazás. A középső országrész kivételével előfordulhatnak élénk széllökések, a legalacsonyabb hőmérsékletek -4 és -9°C között várhatóak.

Napközben kelet felől tovább növekszik a felhőzet, már a Dunántúlon is erősen felhős idő várható. Keleten, délkeleten további havazásra, hószállingózásra készülhetünk, helyenként több cm-es friss hótakaró is kialakulhat. -2 és +2°C közötti értékeket mérhetünk.

Egyelőre marad a kettősség az ország nyugati és keleti fele között; folytatódik a hideg, téli idő; csak lassan, a hét vége felé várható kisebb enyhülés.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön ugyan nem lesz front felettünk, de az érzékenyebbeknél gyenge melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt és a szeles időjárás következtében is fejfájásra, migrénre, ízületi fájdalmakra panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a Tiszántúlon lehet havazás, hószállingózás, így arrafelé helyenként nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Északnyugaton és északkeleten gyakran élénk lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Mátraszentistván 55-100 cm
Eplény - 60-110 cm
Kékestető 25-50 cm
Visegrád - Nagyvillám 20-40 cm
Szilvásvárad 0-2 cm
Sátoraljaújhely 3-12 cm
Dobogókő 5-10 cm
Bánkút 0-3 cm
Nagy Hideg-hegy 4 cm
Mátraszentlászló 12 cm
Tokaj Kopasz-hegy 0-9 cm
Budapest, Normafa 1-3 cm
Zebegény 0 cm

Csütörtökön és eleinte pénteken is a keleti megyékben elszórtan lehet kisebb havazás, hószállingózás, a következő időszakban pedig számottevő havazás nem, csupán futó hózáporok várhatóak.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.