A hónap közepétől jön a Nemo

Citroen Nemo: február 15-től Magyarországon

2008. február 15-től Magyarországon is megkezdődik a Citroen legújabb, kompakt kishaszongépjárművének, a Nemónak a fogalmazása. Az ügyes kis Nemo a Citroen Berlingo, Jumpy és Jumper modellekből álló haszongépjármű kínálatát bővíti.

2008.02.06 11:02ma.hu

Nemo: modern, erőteljes és megnyerő stílus

A Nemo új stílusjegyeket vezet be a haszongépjárművek világába:

vonalai első ránézésre modernséget és erőt sugároznak, kiemelve a gépjármű tágas belső terét és praktikus használatát, megjelenésével szimpátiát ébreszt, ami a vezetőre és az általa képviselt cég imázsára egyaránt jó fényt vet.

A Nemo tízféle színben lesz kapható. Közülük négy alapszín (Hófehér, Paganini bézs, Mahagónivörös, Égkék) és hat metálfényezés (Garbato szürke, Grafitszürke, Éjkék, Malizzioso piros, Elefántcsontszín és Lucia kék). A két utóbbi a Citroën jellegzetes színe. Több országban a felsorolt színeknek csak egy része kerül fel a választható színpalettára.

Telt, védelmet sugárzó orrész

A Nemo orr-része a modern és masszív megjelenés figyelemreméltó ötvözete, amely tökéletes összhangban van a jármű piaci pozicionálásával. A nagyméretű Citroën emblémát magában foglaló, feszes vonalvezetésű motorháztető, a kisebb koccanások által okozott károk elkerülése érdekében magasabbra helyezett, sima üvegű fényszórók és az egész orr-részt körülölelő, impozáns méretű lökhárító tovább fokozza ezt a hatást. A magas és széles szélvédő optimális világosságot és kilátást biztosít.

Oldalnézetből a tágas belső teret és a masszív felépítést hangsúlyozó stílus

A Nemo oldalnézetből is azonnal bizalmat ébreszt a szemlélőben arányaival és méreteivel. A nagyméretű, kidomborodó kerékdobokat a kisebb koccanásoknál hatékony védelmet nyújtó, széles oldalsó díszcsíkok egészítik ki.

Az egy, vagy két oldalsó tolóajtó tökéletesen illeszkedik a Nemo stílusához.

A lemezelt oldalfalakon nem látható semmilyen illesztési, vagy sajtolási nyom, így teljesen sima felületet biztosítanak a céges matricák elhelyezésére.

A vezetőfülke nagyméretű ablakai optimális kilátást és rendkívül világos belső teret biztosítanak.

A Nemo egymástól elkülönülő vezetőfülkéje és raktere egyértelműen a haszongépjárművek világába való tartozását bizonyítja. A kocka alakú raktér nagyobb hasznos térfogatot és a rendelkezésre álló hely praktikusabb kihasználását biztosítja.

Stílusos és funkcionális hátsó rész

Hátulról nézve, a Nemón ugyanazokat a stílusjegyeket fedezhetjük fel, amelyeket oldalnézetben láttunk. A gépjármű hátsó részének kialakításánál a tervezők a könnyű és optimális be- és kirakodás biztosítását tartották szem előtt. A kocka forma, az alacsony rakodási küszöb, valamint a szűk helyeken a raktérhez való hozzáférést megkönnyítő, aszimmetrikus, kétszárnyú hátsó ajtó is ezt a célt szolgálja. Az oldalsó védőcsíkok vonala fölé helyezett nagyméretű, hátsó lámpák modern formájúak és hatékonyak is egyben. Elhelyezkedésüknek köszönhetően a városi közlekedésben előforduló koccanásoktól is védettek.

A külső megjelenéssel harmonizáló belső stílus

A Nemo belső stílusa tökéletesen harmonizál a külső megjelenés által tükrözött adottságokkal. A Nemo jellemzői:

modern belső tér, funkcionális szempontok szerint, gondosan kialakított, tágasság érzetét keltő műszerfal,

tökéletes kilátást biztosító, nagy üvegfelületek, amelyek az utastérbe beáradó fény hatására még tágasabb tér érzetét keltik,

mindhárom irányban jelentős kiterjedésű belső tér, amely a külső méretekhez képest meglepően nagy.


prev[2/5]next
  1. Amit a Nemoról feltétlenül tudni kell
  2. Nemo: modern, erőteljes és megnyerő stílus
  3. Praktikum és funkcionalitás
  4. Középpontban a szakemberek igényei és kényelme
  5. Olcsó ár és fenntarthatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.