Nem számítanak árbevétel-csökkenésre

Együtt zakatolna ki a válságból a MÁV Cargo és Rail Cargo Austria

A MÁV Cargo és a Rail Cargo Austria tavalyi árbevétele elérésével számol az idén, sőt a két cég arra számít, hogy a közös lehetőségek kihasználásával megerősödve kerülhet ki a válságból.

2009.02.19 12:23MTI

Erről nyilatkozott Friedrich Macher, a Rail Cargo Austria és a MÁV Cargo igazgatótanácsának tagja csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

A Rail Cargo Austria bevétele 2008-ban 2,5 milliárd euró, a MÁV Cargoé 85-90 milliárd forint volt. Friedrich Macher elmondta: több variációt dolgoztak ki a várható helyzet kezelésére, ezek között szerepel a közúti fuvarok egy részének megszerzése és a költségek csökkentése is.

A két társaság arra törekszik, hogy a gazdaság beindulásakor erős legyen a piaci pozíciója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.