Folytatódik az egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között

Ha Gaskó az asztalra csap, nem utazunk - lesz-e MÁV sztrájk?

Folytatódik ma az egyeztetés a MÁV társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet képviselői között a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a kollektív munkaügyi vita keretében.

2009.01.21 06:56MTI

A legutóbbi, január 16-án megtartott egyeztetésen sem született megállapodás. A VDSZSZ fő követelése továbbra is, hogy minden vasutas kapjon a 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, továbbá 10 százalék kiszervezési pótlékot kérnek a MÁV-leányvállalatok dolgozói számára.

Az eddigi követeléseket a VDSZSZ kiegészítette a 2009. évre vonatkozó 7 százalékos bérfejlesztési igénnyel.

A legutóbbi egyeztetésen a MÁV-társaságok képviselői megerősítették korábbi álláspontjukat, hogy nincs jogi és gazdasági lehetőség a követelések teljesítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.