Bombagólok, Antilop szomorúság

A sírból jöttek vissza a Karthágói Sasok és a Bafana Bafana

A D-csoport is megkezdte küzdelmeit a 26. Afrika Kupa küzdelmeit. Két döntetlen, de egyik sem egyszerű és unalmas körülmények között született.

2008.01.24 07:37nb1.hu+ma.hu

Szenegál-Tunézia 2-2 

Négy évvel ezelőtt a két csapat az Afrika-kupa negyeddöntőjében csapott össze, akkor Tunézia egy eseménydús, feszült hangulatú mérkőzésen 1-0-ra nyert, így volt tartozásuk a szenegáliaknak. Ennek megfelelően aktívan kezdték a mérkőzést, de mielőtt igazán belelendülhettek volna, Tunézia egy remek góllal vezetést szerzett, jóformán a semmiből. 

Ez szépen le is lohasztotta az ígéretesen induló mérkőzést, szinte semmi sem történt néhány helyzetecskén kívül az első félidő hosszabbításáig, amikor is Szenegál egy csúnya egyéni hibát követően hirtelen egyenlített. 

A második félidőben már Szenegál irányított, különösen a rendkívül feljavuló Diouf volt elemében, ám így is 20 percre volt szükség, hogy egy szöglet utáni kavarodásból megszerezze a vezetést a zöldmezes csapat. 

A hátralévő időben kontrákból el is dönthette volna a három pont sorsát a szenegáli válogatott, de a kihagyott helyzetekért ők is megfizettek: Traoui a semmiből bődületes gólt lőtt, amivel megmentette csapatát a vereségtől. Így aztán Szenegál továbbra sem képes megtörni az átkot: 1989 óta nem tudta legyőzni Tunéziát. 

Angola-Dél-Afrika 1-1 

A csoport másik találkozóján a 2006-os Világbajnokság egyik kellemes meglepetése, Angola játszott a 2010-es Vb házigazdájával, a Dél-Afrikai Köztársaság válogatottjával. 

A Fekete Antilopok kezdték jobban a meccset, és Manucho találatával szinte az egész találkozón vezettek. Dél-Afrikai szinte végigtámadta a második félidőt, Angola pedig önfeláldozóan védekezett, hol a kapu, hol a kapus, hol a gólvonalról kirúgott lasztinak hála maradt az előny. 

Ahogy azonban a csoport első meccsén, ezúttal is egy bombagóllal mentett pontot a hátrányban lévő együttes. A Bafana Bafana a lefújás előtti percekben. 

A döntetlen azt jelenti tehát, hogy a csoportban egyik együttesnek sem sikerült előnyt szereznie az első kör után, és itt igazán elmondható: bármi megtörténhet, talán az Afrika Kupa legkiegyensúlyozottabb csoportjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.