Magyar válogatott

Férfi kézilabda-vb - Nehéz, de verhető ellenfelet kapott a magyar csapat

A szlovén csapat lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében. A sorsolást Dániában tartották, a 2014-es Európa-bajnokság helyszínén.

2014.01.26 14:04MTI
Kép: keziszovetseg.hu

A magyar válogatott kiemelt volt a párosítás elkészítése előtt. Az oda-visszavágós párharc első meccseit június 7-én vagy 8-án, visszavágóit pedig 14-én vagy 15-én rendezik.

"Nagyon erős ellenfelet kaptunk, a világ egyik legképzettebb csapatát - értékelt a hazai szövetség honlapján Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - Ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Nem lesz egyszerű megtalálni a felkészülési meccsek időpontját, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjét május végén-június elején rendezik, és reményeink szerint a Veszprém is érdekelt lesz benne. A legfontosabb, hogy továbbra is meglegyen a magyar csapat példás egysége, és a lehető legerősebb kerettel tudjunk kiállni."

"Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is a 2. kalapból - mondta a sorsolást követően Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Nyilván a lengyeleket sem irigyli senki, amiért Németország ellen selejteznek, és nagy csata lehet a szerb-cseh, a bosnyák-izlandi, az osztrák-norvég és a montenegrói-fehérorosz párharc is. Ami a mieinket illeti, az első mérkőzésen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell szereznünk a Veszprém Arénában."

Öt csapat már kvalifikálta magát a 2015. január 17. és február 1. között sorra kerülő vb-re: Spanyolország címvédőként, Katar házigazdaként, Horvátország, Dánia és Franciaország pedig azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé a mostani kontinensviadalon.

Az európai vb-selejtezők párosítása az európai szövetség honlapja alapján:

MAGYARORSZÁG-Szlovénia

Románia-Svédország

Lengyelország-Németország

Görögország-Macedónia

Szerbia-Csehország

Oroszország-Litvánia

Bosznia-Hercegovina - Izland

Ausztria-Norvégia

Montenegró-Fehéroroszország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.