8. a magyar csapat

Kézilabda - kikaptunk az osztrákoktól

A magyar válogatott nyolcadik helyen zárt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mivel a középdöntő szerdai záró fordulójában 25-24-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól.

2014.01.22 20:45MTI
Vert sereg

I. csoport (Herning), 3. forduló:
Ausztria-Magyarország 25-24 (9-13)
----------------------------------
Herning, Jyske Bank Boxen, 11 ezer néző, v.: Gubica, Milosevic (horvátok)

gólszerzők: Santos 6, Szilágyi 6, Weber 5/2, Schmid 2, Ziura 2, Edelmüller 1, Wagesreiter 1, Kolar 1, Schlinger 1, illetve Iváncsik G. 5/3, Császár 4/2, Szalafai 3, Putics 3, Mocsai 2, Zubai 2, Gulyás 2, Szöllősi 1, Nagy K. 1, Ilyés 1.

A spanyolok könnyed győzelmét követően a magyar válogatott úgy léphetett pályára, hogy mindenképpen a legjobb nyolc között végez az Eb-n. Ennek ellenére főként támadásban kezdett sok hibával a pirosban játszó magyar csapat, de az osztrákokon látszott, hogy sokat kivett belőlük a két nappal korábbi spanyolok elleni szoros csata.

Korai háromgólos hátrányát a félidő közepére ledolgozta a magyar származású Szilágyi vezette osztrák válogatott (5-5), a Mocsai-csapat megtorpant, Császár a második hetesét is kihagyta. A következő büntetőhöz Iváncsik állt oda, és több mint ötperces gólcsendet tört meg. Nem sokkal később Lékai beállásával új lendületet kapott a magyar együttes, és háromgólosra növelte előnyét (10-7), a félidei négygólos vezetést pedig Putics látványos gólja eredményezte (13-9).

A második játékrész kihagyott magyar helyzetekkel, Iváncsik két elrontott büntetőjével indult, így két gólra feljöttek a fehér mezesek. A magyarok aztán épphogy visszaállította a négygólos különbséget, kettős emberhátrányba került, amit kíméletlenül kihasználtak az osztrákok és kiegyenlítettek (18-18). A folytatásban Gulyás gólja egy csaknem hétperces gólínségnek vetett véget, majd felváltva estek a gólok mindkét oldalon.

Az utolsó öt percnek egygólos osztrák vezetéssel vágtak neki a csapatok, de a magyar válogatott összeesett, s még az egyenlítésre sem maradt esélye.

A magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett, mert a másik középdöntős csoport negyedik helyezettjének, Svédországnak több pontja van.

korábban:
Spanyolország-Macedónia 33-22 (15-12)

később:
Dánia-Izland 20.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.