Isteni diótorta sajátkezűleg!

Ezért sem kell cukrászdába menni...

Nem kell a cukrászdába menni, ha elég ügyesnek érezzük magunkat: a diótorta otthon is egyszerűen elkészíthető!

2012.05.09 06:29ma.hu - Fotó: macikonyha.com

Diótorta otthonra? Nem nagy ördöngősség az elkészítése. Ha csak megkívánta a család, vagy szívesen készítenénk a vendégeknek, lássunk hozzá!

Fotó: macikonyha.com

Hozzávalók:

- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

- 12 dkg őrölt dió
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 1/2 csomag vaníliás cukor

A cukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ezután állandó keverés közben hozzáadjuk a tejet, majd fokozatosan a sütőporral és a kakaóval összekevert lisztet.

Kivajazott tortaformába öntjük, először nagy lángon (előmelegített sütőben) kb. 5 percig sütjük, majd közepesen kb. 20-30 percig.

A diót a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a vaj és a vaníliás cukor habosra eldolgozott keverékét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.