Hogyha egyszer megkívántuk...

Hogy készítsük el otthon az almás pitét?

Ki ne kóstolta volna már az almás pitét? A házi változat azonban a legtöbb esetben finomabbnak bizonyul, mint a cukrászdai - hogyan készítsük el otthon?

2012.05.08 06:30ma.hu

Kevesen vannak, akik nem szeretik ezt a fenséges és egyszerű süteményt - de hogyan készül az igazi, hazai almás pite?

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt (rétesliszt)
- 25 dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg jonatán alma
- 15 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 dl tej
- 0,5 csomag fahéj
- pici só

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a tejet és a tésztát kevés cukorral és sóval összedolgozzuk. A tészta akkor kész, amikor elválik az edény falától. Két cipót formálunk belőle és hűtőben pihentetjük.

Ezalatt meghámozzuk az almát és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az egyik cipót kis átgyúrás után kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, rátesszük az almát, azt meghintjük zsemlemorzsával, fahéjjal, cukorral és dióval.

Elővesszük a másik cipót és átgyúrás után kinyújtva ennek a tetejére tesszük. Széleit kicsit megnyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk (a keletkező gőz miatt), kevés tejjel megkenjük.

Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor kivesszük ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.