Hogy készül a zöldséges rizibizi?

Rengeteg zöldség, de a reszelt sajt a csúcs!

Ha kedveljük a finom, alacsony kalóriás zöldséges egytálételeket, a zöldséges rizibizi ideális választás rizzsel és egy csomó ízletesen elkészített zöldséggel.

2012.02.02 06:29ma.hu

Egyszerű, rizzsel és finom zöldségekkel készülő egytálétel a zöldséges rizibizi: forrón a legízletesebb, sajttal megszórva!

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 ágacska borsikafű
- 400 gr vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, spárga)
- 250 gr hosszú szemű rizs
- ½ l húsleves (kockából)
- 3+2 evőkanál olaj, só, bors
- 200 gr tisztított zöldborsó

A hagymát, fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a zöldségeket vékony karikákra-darabkákra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprózzuk. 3 evőkanál felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagyma felét.

Rádobjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, felforraljuk, lefedjük és forró sütőben (200 C-fok) vagy a mikróban 20 percig pároljuk-főzzük.

Közben a maradék olajban szőkére pirítjuk a maradék hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót és a többi zöldséget, aláöntünk ½ dl vizet, megszórjuk a borsikafűvel és fedő alatt, szelíd tűzön puhára pároljuk, csak a végén sózzuk.

Lazán a kész rizshez keverjük a párolt zöldséget és a petrezselymet, frissen-forrón tálaljuk. Reszelt sajtot (parmezán, füstölt) kínálunk hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.