Remek leves készíthető ebből a borsóból is
Finom lesz, de a csicseriborsót hagyjuk magára éjszakára!
A csicseriborsó leves elkészítése előtt érdemes egy éjszakára beáztatni az alapanyagot, azaz a borsót - majd nekiláthatunk a finomság elkészítésének.
2012.01.27 06:29ma.huA csicseriborsó a sima borsónál kevésbé közkedvelt, de a belőle készült ételeket is érdemes megkóstolni, különösen a csicseriborsó levest.

Hozzávalók:
- 15 dkg csicseri borsó
- 1 liter víz (az áztatóvízzel együtt)
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 kávéskanál tengeri só
- 1 csokor petrezselyem
Kuktában áztassuk be egy éjszakára a csicseri borsót. Másnap zárjuk le a kuktát és főzzük puhára a borsót kb. 1 óráig. Hűtsük le a kuktát és nyissuk ki, adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket és a sót.
Főzzük tovább 20 percig közepes lángon, míg puha nem lesz a zöldség. Turmixoljuk el és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a kitálalt levest.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06