Hogy készül a zöldséges rizibizi?
Rengeteg zöldség, de a reszelt sajt a csúcs!
Ha kedveljük a finom, alacsony kalóriás zöldséges egytálételeket, a zöldséges rizibizi ideális választás rizzsel és egy csomó ízletesen elkészített zöldséggel.
2012.02.02 06:29ma.huEgyszerű, rizzsel és finom zöldségekkel készülő egytálétel a zöldséges rizibizi: forrón a legízletesebb, sajttal megszórva!

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 ágacska borsikafű
- 400 gr vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, spárga)
- 250 gr hosszú szemű rizs
- ½ l húsleves (kockából)
- 3+2 evőkanál olaj, só, bors
- 200 gr tisztított zöldborsó
A hagymát, fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a zöldségeket vékony karikákra-darabkákra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprózzuk. 3 evőkanál felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagyma felét.
Rádobjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, felforraljuk, lefedjük és forró sütőben (200 C-fok) vagy a mikróban 20 percig pároljuk-főzzük.
Közben a maradék olajban szőkére pirítjuk a maradék hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót és a többi zöldséget, aláöntünk ½ dl vizet, megszórjuk a borsikafűvel és fedő alatt, szelíd tűzön puhára pároljuk, csak a végén sózzuk.
Lazán a kész rizshez keverjük a párolt zöldséget és a petrezselymet, frissen-forrón tálaljuk. Reszelt sajtot (parmezán, füstölt) kínálunk hozzá.
Kapcsolódó írások:
- Fűszeres, krémes, sonkás: ínyenc mártás tésztához is
- Tavaszi köret, hűsítő bor - a mai csirkemell tartozékai!
- Mozsárból kenyérre: kiváló előétel babbal!
- Finom lesz, de a csicseriborsót hagyjuk magára éjszakára!
- Változatos menüt zellerfőzelékkel!
- Igazi ínyenc saláta: vöröskáposzta naranccsal!
- Ízes és vega: tofu paradicsommal és fűszerekkel