Lepje meg sárgabarack-pudinggal a vendégeit!
A csábítás barackkal az igazi!
A desszertek kedvelői között is bőven vannak, akik a szilárd sütemények helyett inkább a pudingokra szavaznak: az ő kedvencük lehet a sárgabarackpuding.
2011.12.19 06:29ma.hu - Fotó: tasteofbeirut.comAhogyan az összetevőkből is látni fogjuk, a sárgabarackpuding igazán bőséges desszert és nem egyik pillanatról a másikra készíthető el, ám az íze felülmúlhatatlan!

Hozzávalók 8 db 1,5 dl-es pudingformához:
- 3 zselatin (5 gr), ill. ¼ l tömeghez való zselatin
- 2 dl édeskés fehérbor
- 1+3+3 evőkanál porcukor
- 1 körömnyi fahéj
- 3 szegfűszeg
- 800 gr sárgabarack
- 3 evőkanál citromlé
- 8 hámozott mandula
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- ½ l. tej - 4 cl barackpálinka
- 1 kávéskanál étkezési keményítő
- 2 dl tejszín
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, illetve a csomagoláson lévő utasítás szerint járunk el. A bort 1 evőkanál porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, leszűrjük.
Elkeverjük a zselatinnal, a formákba töltjük, kihűtjük, ½ órára betesszük a hűtőbe. A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, meglocsoljuk a citromlével. 8 fél barack üregébe 1-1 szem mandulát nyomunk, a megdermedt borzselé tetejére tesszük.
A pudingporból, 3 evőkanál porcukorból és a tejből pudingot készítünk. A barack felét apróra felkockázzuk, lazán belekeverjük a pudingba és a formákba simítjuk, 3 órára behűtjük.
A maradék barackot összeturmixoljuk, 3 evőkanál porcukorral 5 percig főzzük. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, a barack-püréhez adjuk és 1 percig, sűrűsödésig főzzük, kihűtjük.
Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt. A formákat néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, kistányérokra fordítjuk belőlük a pudingot.
A barackmártással, tejszínhabrózsákkal és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.