Finom és még egészséges is
Hangulatjavító, fitt répatorta előzze meg az ünnepeket!
A tél a hideg, a nagy hócsaták és a hangulatjavító sütik időszaka. Egy finom és egészséges répatorta elkészítését javasolja a vizuális gasztronómia portáljának főszerkesztője, Varga Gábor mestercukrász.
2011.12.17 07:29ma.hu - Fotó: desszert.euA hűvös, borongós idő nem kell, hogy a hangulatunkra is rányomja bélyegét. Egy-egy finom étel még ilyenkor is segíthet, jó kedvre deríthet! Főleg ha nem csak finom, de egészséges is.
A jeges napok közeledtével egyre kevesebb lehetőségünk van friss vitaminforrásokhoz jutni. De ha kicsit jobban szétnézünk a kamrában, a zöldséges pultokon van egy zöldség, ami akár hóember orrként, akár sütemények alapanyagaként nagyszerűen funkcionál, kicsik és nagyok örömére.
A tél egyik kedvelt zöldsége a répa, amit ezúttal süteménybe javaslunk felhasználni. Varga Gábor mestercukrász egy kiváló répatorta receptet kínál, melynek még az elkészítése is nagyon egyszerű! Próbálja ki Ön is!

Hozzávalók 1 tortához:
300 g barnacukor
200 ml olaj
4 db nagy tojás
280 g liszt
100 g durvára tört dió
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
400 g reszelt sárgarépa
1 késhegynyi só
50 g olvasztott fehércsokoládé
1 db narancs reszelt héja
A mázhoz: 20 dkg natúr krémsajt reszelt répa 1 evőkanál vanília esszencia
Elkészítési idő 120 perc + 2 óra kihűtés
Elkészítés:
1. A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.
2. A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
3. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.
4. Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barnacukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.
5. A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb. 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.
6. A tetejére szükséges krémhez a mascarponét keverjük ki egy kevés vanília eszenciával, és kevés reszelt répával, majd kenjük rá a kihűlt torta tetejére.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06