Így készül a csábító édesség
Ne a cukrászdából vigye: Sacher torta otthonra
Ha a cukrászdában is előszeretettel választjuk ezt a külsőre is tetszetős, egyszínű, ám belül annál finomabb tortát, készítsük el otthon is!
2011.12.11 07:29ma.hu - Fotó: mylot.comHa megkívánjuk ezt a különlegesen finom tortafajtát, otthon is könnyedén elkészíthetjük magunknak, csak aztán nehéz lesz neki ellenállni! Hogyan készül a Sacher torta?

Hozzávalók 12 szelethez:
- a tortalaphoz 12-12 dkg tortabevonó étcsokoládé
- liszt és vaj
- 16 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 1 evőkanál porcukor
- a csokoládémázhoz 40 dkg kristálycukor
- 1,5 cl víz
- 5 dkg tortabevonó étcsokoládé
- a töltelékhez 30 dkg sárgabaracklekvár
Előkészítése: Vízfürdő fölött (vagy mikrohullámú sütőben) megolvasztom a csokoládét és a puha vajjal, valamint a kristálycukorral habosra verem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.
A csokoládés habhoz apránként hozzákeverem a tojássárgákat, majd beleforgatom a tojáshabot. Egy 23 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszek és a masszát egyenletesen belekenem. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Elkészítése: A tortát a sütőben kb. 55 percig sütöm, majd egy kevés por- cukorral behintett sütőpapírra fordítom. Két lapba vágom. Ha már langyos, a kevés vízzel kenhetőre kevert lekvárral mindkét lapot bekenem. A torta oldalát is megkenem a lekvárral és félreteszem.
A mázhoz a cukrot edénybe szórom, ráöntöm és vizet és szűrű szirupot főzök belőle, végül hozzáadom a darabokra tört csokoládét. Kis lángon addig főzöm, amíg sűrű, sima máz nem lesz belőle.
Közben folyamatosan keveregetem. A tortát rácsra helyezem, hogy a máz lecsoroghasson. A már nem forró mázat a torta tetejére öntöm, és széles pengéjű késsel a torta oldalát is bekenem. Hűtőszekrényben megdermesztem.
Kapcsolódó írások:
- Dióval és mézsörrel szédít a csirke!
- Könnyű a csirke, mégis megnyaljuk mind a tíz ujjunkat!
- Kaparjuk ki a belét, és élvezzük kenyérre kenve!
- Formás, illatos és az íze sem utolsó!
- Joghurtba a fánkot?
- Télen jól jár a levesek sztárjával!
- Minden, ami édes: csábos adventi süti a mézes
- Lényeg, hogy minden egyszerre puhuljon...
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06