Hiller István: Jó irányba megyünk

Aláírták a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa programot

A program megvalósulása célegyenesbe ért - jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki Tasnádi Péterrel, Pécs Megyei Jogú Város polgármesterével aláírta az együttműködési megállapodást a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításával kapcsolatos feladatokról. Egyúttal új megbízást adtak át a Művészeti Tanács tagjainak.

2008.06.05 18:47ma.hu

A miniszter a nap folyamán politikai egyeztetéseket folytat, s több mint harminc civil szervezet képviselőjével tanácskozik a programról. „Optimistább vagyok, mint fél évvel ezelőtt voltam, de az örömtáncnak még nincs itt az ideje. Az akkor jön el, ha az utolsó program is sikeresen lezajlott” – mondta az együttműködési megállapodás aláírásakor Hiller István. Hangsúlyozta, hogy a folyamat jó irányba és jó ütemben halad: a mostani aláírással a finanszírozási alap átutalása elől is elhárultak az akadályok. A miniszter beszédében nagyra értékelte az EKF Művészeti Tanácsának munkáját. 

tárca vezetője szerint a testület beváltotta a reményeket, és színvonalas programot alkotott a rendelkezésre álló idő alatt. Hiller István örömét fejezte ki, hogy erről a pécsi közgyűlés is hasonlóan vélekedett. A kormány és a város közötti szerződés aláírása a 2009-es „felvezető év” és a 2010-es év kulturális programjait bemutató koncepció elfogadásával vált lehetővé. A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt 2010-re vonatkozó programkoncepcióját és tervezetét május elején vette át a miniszter a művészeti tanácstól. 

A kulturális stratégiáról és programtervezetről Pécs közgyűlése május közepén hozta meg döntését. Hiller István, valamint Tasnádi Péter, Pécs város polgármestere közösen kért föl egy művészeti, kulturális szakemberekből álló testületet, amelynek feladata az Európa Kulturális Fővárosa rendezvény 2009-2010-es programjainak kialakítása, illetve felügyelete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.