Megvédte címét a Sopron

Eddig bírta a Pécs

Noha esélyesként futott neki a Sopron női kosárlabda csapata a Pécs elleni, három győzelemig tartó párharcnak, mindenki tisztában volt azzal, hogy a Pécs nem fogja könnyen megadni magát. S bár voltak felvillanásai a baranyai együttesnek, összességében megérdemelt a soproni siker.

2008.05.29 08:00ma.hu

Már több mint egy évtizede kisajátította magának a női bajnoki döntőt a Sopron és a Pécs csapata. Nem érdemtelenül, hiszen egyértelműen ez az a két magyar együttes, ahol komoly, megalapozott szakmai munka és többnyire kiegyensúlyozott anyagi háttér áll rendelkezésre. Többnyire, mondhatnák a pécsiek, hiszen pont az anyagiak miatt került olyan helyzetbe a baranyai csapat, hogy nem lehetett esélyese a mostani döntőnek. 

S bár Rátgéber László és lányai az egész szezon alatt csodát próbáltak tenni, ez csak részben sikerült mind a bajnokságban, mind pedig az Euroligában. A Sopron pedig nagyon rutinosan kihasználta az adódó lehetőséget, azt, hogy a Pécs meggyengült, és a bajnoki döntő második pécsi mérkőzését kivéve (ahol a pécsi lányok nagyon jó, tőlük megszokott védekező munkát bemutatva fölényesen győztek) meggyőző játékkal hódította el a bajnoki címet, megvédve ezzel tavalyi elsőségét. 

Dicsérhető mindkét gárda az idénybeli teljesítményéért, ám az egyértelműen látszik: ahhoz hogy nemzetközi színtéren komoly eredményt tudjon felmutatni a két legerősebb magyar csapat, jócskán meg kell szilárdítani anyagi helyzetüket, és minőségi igazolásokat kell eszközölniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.