Elege lett

Lapáttal akarta agyonütni a szomszédot

Garázdaság és zaklatás miatt indult büntetőeljárás csütörtökön a Polgárdi Rendőrőrsön egy 58 éves lepsényi férfi ellen, aki a lepsényi vasúti átjáró hídjánál egy lapáttal támadt szomszédjára, akivel évek óta rossz a viszonya.

2012.04.06 11:47ma.hu

Az ittas állapotban lévő agresszív férfi végül sérülést nem okozott haragosának, de azt több ízben megfenyegette, melynek a közelben lévők szem- és fültanúi voltak.

A két lepsényi férfi között hosszú évek óta rossz a viszony. Az 58 éves büntetett előéletű férfi már többször megfenyegette szomszédját, a Lepsényi Polgármesteri Hivatal 47 éves gondnokát. Azt is mondta már neki, hogy felgyújtja a házát, illetve, hogy a családjával együtt megöli. Tettlegességre egészen csütörtökig nem került sor.

Csütörtökön délután azonban, amikor a hivatal gondnoka a helyi vasúti átjáró hídjánál a vízelvezető árkot tisztító közmunkásokat felügyelte, ittas állapotban kiabálni kezdett vele az arra bicikliző szomszéd, majd a munkások egyik lapátját felvette, és azzal kezdett a sértett felé közeledni. Ittassága miatt azonban a lapát kiesett a kezéből. Ezt követően puszta kézzel próbálta a szomszédot megtámadni, de annak sikerült kitérnie elől és hárítani az ütéseit, miközben a rendőrséget is sikerült értesítenie.

Amikor a járőrök a helyszínre értek, a férfi még mindig agresszív volt és kiabált a sértettel. A rendőrök ekkor elfogták, és megbilincselték, majd előállították a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol garázdaság és zaklatás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését tagadta, szabadlábon védekezik – tájékoztatta a ma.hu-t Németh - Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.