Terhes lett számukra

Lapáttal ütötték a bezacskózott kiskutyákat

Agyon akartak ütni két kiskutyát Baranya megyében - az egyik túlélte.

2011.08.04 18:58ma.hu

A Szigetvári Rendőrkapitányságra július elején érkezett bejelentés arról, hogy Sumony-Csobokapuszta határában a szántóföldek melletti árokban egy reklámszatyorban két keverék kiskutyát találtak; az egyik állat már nem élt. Mivel a kutyákat bántalmazták, a szentlőrinci rendőrőrs nyomozói széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, és felderítették a két elkövetőt.

A gyanúsítottak - akikről a rendőrkapitányság csak annyit közölt, hogy "családtagok" - a rendőröknek azt mondták: a kiskutyákat ajándékba kapták, de három hét elteltével terhessé vált számukra azok gondozása, ezért úgy döntöttek, hogy agyonverik őket. Szatyorba tették az ebeket, a közeli szántóföldön vaslapáttal néhány erős ütést mértek rájuk, majd a szatyrot az árokba dobták. Abban a tudatban mentek haza, hogy mindkét állat kimúlt.

Az életben maradt kiskutyát jelenleg a megmentője gondozza - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.