Az ömlő spam

Harry Potter, a kihasznált varázsló

Az utolsó ereklye még több nem kívánt e-mailt hoz.

2011.06.22 10:12ma.hu

Július 15-én mutatják be hivatalosan a világsikerű film utolsó felvonását, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. részét. Harry kalandjainak végetértével azonban egy újabb spamáradat indult meg - a Symantec újabb spamhullámot jósol a Harry Potter film utolsó része kapcsán.

Már hetekkel az előzetes bemutatása előtt megjelentek a kéretlen levelek. A sárga-fekete vállalat legutóbbi bejelentése szerint a spamelők a premiervetítésre ígérnek ingyen jegyeket, amely „csak limitált férőhelyekre“ váltható be az USA-ban. A spam fejlécén az alábbi “harrypottermovie@removed_address" email címhez tartozó "From: Movie Tickets" felirat látható.

Ehhez hasonló trükkökhöz már korábban is folyamodtak a kiberbűnözők a film hetedik része kapcsán, amikor Harry Potter kiegészítőket árultak „nagyon kedvezményes áron“, továbbá Potter nevét elírva „Harry Porter“ nyereményjáték értesítéseket küldtek az áldozatoknak - jelent meg a Symantec tavalyi blogbejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.