Felborultak

Balesetben meghalt két magyar katona Afganisztánban

Balesetben meghalt két magyar katona Afganisztánban kedden, amikor felborult a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési csoportja konvojának egyik járműve, négy társuk megsérült.

2011.05.17 16:07MTI

A közlemény szerint magyar idő szerint 10 óra 15 perckor a tartományi újjáépítési csoport (PRT) egyik gépjárműve az afganisztáni Baglán tartományban felborult. Az M-RAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott járműben hatan utaztak, egy katona a helyszínen, egy a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. További egy ember súlyos, életveszélyes, egy súlyos, nem életveszélyes, kettő könnyebb sérüléseket szenvedett - olvasható a HM közleményében.

Az elhunyt katonák hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatta, a sebesült katonák hozzátartozóinak tájékoztatása folyamatban van. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki az elhunytak családjainak - írták.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit.

A HM a részletekről sajtótájékoztatón számol be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.