Gazdasági segítség a békesség jegyében

További támogatást ígért Afganisztánnak az indiai miniszterelnök

India támogatásáról biztosította Afganisztánt az újjáépítésben, a tálibokkal tervezett megbékélésben és újabb gazdasági segítséget ígért neki csütörtökön Manmohan Szingh, a kétnapos hivatalos látogatáson Kabulban tartózkodó indiai miniszterelnök.

2011.05.12 17:34MTI

A Hamid Karzai államfővel folytatott megbeszélés után Szingh kijelentette, hogy India békés, stabil, demokratikus és pluralista Afganisztánt szeretne látni, és határozottan támogatja az afgán nép békére és megbékélésre irányuló törekvését. "India támogatja Afganisztán egységét, integritását és felvirágzását" - szögezte le.
   
Az indiai kormányfő újabb 500 millió dolláros segélyt ígért Kabulnak. India eddig 1,5 milliárd dollárral támogatta utak, kórházak és az elektromos hálózat kiépítését Afganisztánban. Segítséget nyújtott a rendőrség, az igazságszolgáltatási rendszer és a diplomáciai szolgálat kiépítéséhez is a kabuli vezetésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.