Leállították a kamionforgalmat

Havazás: Borsod-Abaúj-Zemplénben több mint 30 munkagép takarítja az utakat

A havazás megakasztotta a forgalmat péntek reggelre Szegeden; a jegesedés miatt a nagyméretű járművek nem tudnak felmenni a hidakra, a rendőrség leállította a kamionforgalmat.

2011.02.25 14:08MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána elmondta: a helyi rádiókon keresztül hívják fel a lakosság figyelmét, hogy a nagyobb járművekkel ne közelítsék meg a hidakat és a felüljárókat.

A 43-as főúton levő Bertalan hídon kora reggel egy kamion fordult keresztbe a szegedi oldalon. Mentése tűzoltók segítségével sikerült, utána a rendőrök már nem engedtek a hídra több kamiont.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei diszpécserének tájékoztatása szerint Szegeden hat munkagéppel végzik a hóeltakarítást és a szórást. Nacsa János elmondta: a megyében 14 munkagéppel dolgoznak a közútkezelő fenntartásában levő utakon; járhatatlan utak nincsenek a megyében.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint péntek estig folyamatos havazás várható. Csütörtökön egész nap havazott, Szegeden 15 centiméter hó esett, ez a mennyiség péntek estig várhatóan 30 centiméterre növekszik.

Kamion áll Szegeden, a Bertalan-híd hídfőjénél. (fotó: MTI)


Hajdú-Biharban minden út járható

A folyamatos havazás ellenére minden út járható Hajdú-Bihar megyében - közölte a Magyar Közút Zrt. megyei ügyeletese pénteken az MTI-vel.

A közútkezelő 32 gépe folyamatosan dolgozik; a kezelésükben lévő összesen 1500 kilométer hosszúságú megyei útszakaszt folyamatosan, váltott gépkezelőkkel takarítják - tette hozzá.

Balogh Gyula, a Hajdú Volán személyforgalmi igazgatója arról tájékoztatott, hogy minden távolsági járatuk időben elindult és célba ért. Néhány járat 5-10 percet késett, de a menetrendet tudják tartani - tette hozzá.

Borsod-Abaúj-Zemplénben több mint 30 munkagép takarítja az utakat

Több mint harminc munkagép takarítja Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjait, néhány szakaszon a szél is nehezíti a munkát - tájékoztatta a Magyar Közút Kht. Megyei Igazgatósága pénteken kora délután az MTI-t.

A közlés szerint a péntekre virradóra hullott átlagos hómennyiség 1-8 centiméter között változik a megye területén, a főutak latyakosak, sónedvesek, a mellékutak havasak, hókásásak. A térségből több helyről is hóesést, hószállingózást jelentettek kora délután.

Taktaharkány és Hernádnémeti között a szél is hordja a havat, ott kiemelten vigyáznak a közútkezelő munkatársai arra, hogy az útszakasz járható legyen. Egyelőre fennakadást nem okoz a közlekedésben a hóátfúvás.

A helyi meteorológiai szolgálat az MTI-nek arról számolt be, hogy még éjszaka is várható csapadék a megyében, annak mennyisége azonban várhatóan már nem lesz számottevő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.