"A vagyoni típusú adók irányába kell elmozdulni"

Mesterházy: Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük - aki hibázott, azt nem

Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg, és ez általánosságban igaz - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap újságíróknak Budapesten, a párt Nyugdíjas szolidaritás című rendezvénye előtt.

2010.01.31 12:20MTI

A politikus véleményét azzal kapcsolatban kérdezték a sajtó képviselői, hogy szombaton az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be: Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre.

Az atv.hu információi szerint Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra: amit tesz, az nem helyes.

A fideszes ingatlanadó-felvetésre Mesterházy Attila azt mondta, örömmel hallotta, hogy van a Fideszben is olyan politikus, aki kedvezően nyilatkozott az ingatlanadóról.

"Az már szomorú, hogy ezt a politikust kiradírozták a Fidesz listájáról" - tette hozzá a szocialista miniszterelnök-jelölt. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken közölte az MTI-vel: nem indulhat Mádi László a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson, mivel "szembement" a párt ingatlanadóval kapcsolatos álláspontjával.

Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének csütörtöki rendezvényén azt mondta, az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

A politikus még pénteken azt közölte az MTI-vel, nem támogatja a vagyonadót, a szavait félreértették.

Mesterházy Attila vasárnap annak a véleményének adott hangot, hogy hosszú távon a vagyoni típusú adók irányába kell elmozdulni, s így minél kevesebb adó terhelje a jövedelmeket. Azonban ez hosszú folyamat, amiről az új parlamentben kell majd vitát folytatni - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.