"Föld, víz, gyermek!"

A polgári körök és a gazdakörök felhívása: "Új államot, új kormányt!"

Összefogásra, a kormány megbuktatására, a nemzeti tulajdon védelmére, új államalapításra szólítottak fel szombaton Püspökladányban a polgári körök és a gazdakörök találkozójának előadói.

2009.03.09 09:19fidesz.hu

Föld, víz, gyermek - ez Magyarország jövője, mondta köszöntőjében a polgári körök II. országos konferenciájának és a gazdakörökkel közös találkozójának témájára utalva Arnóth Sándor, Püspökladány polgármestere.

Megítélése szerint "nagy baj van az országban, amikor meg kell fognunk egymás kezét", s ezt az összefogást jelzi, hogy mintegy ezren vesznek részt az országos találkozón.

Bíró Ildikó (Fidesz) országgyűlési képviselő, a polgári körök erkölcsi testületének tagja, a találkozó háziasszonya nagy tapsot kiváltva kijelentette: "El kell takarítani a kártékony kormányt".

Minden ilyen találkozó lépés e végső cél felé
- tette hozzá.

Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy a manapság sokat emlegetett gazdasági válság mögött a nemzet válsága, a mögött erkölcsi válság van, aminek a gyökere a hit válsága. A keresztény gyökereket kell megszilárdítani, s helyreáll az erkölcs, a nemzettudat és majd javul a gazdaság is - fűzte hozzá.

Simó József, a Czegei Wass Alapítvány magyarországi elnöke arról beszélt, hogy "a gyermek nem csak kenyérpusztító, segít is nekünk". A jövő Magyarországa számára nem vagyontárgyakat kell hagyni, hanem gyermekeket. A gyermek alapkő a jövőhöz - mondta.

Jókai Anna Kossuth-díjas író szerint az "ember kenyérrel és igével él".

Az ige minden normális politikának alapja kell, hogy legyen, s az ország ebből a szempontból most válságban van - hangsúlyozta. Szólt arról, hogy a pénz csak a mindennapi megélhetés szempontjából számít. "A kenyér, a búza szent!" - mondta nagy tapssal fogadott beszédében Jókai Anna.

Varga Norbert, a polgári körök koordinációs és szóvivői csoportjának vezetője bejelentette: nyár végére, ősz elejére olyan nagyszabású szabadtéri összefogásra kerül sor, amely elgondolkodtatja a kormányt arról, hatalmon maradhat-e.

"Népi, békés ellenállással végig visszük azt, amit a parlamentben a pártok nem tudtak elérni" - közölte. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettes szerint a föld és a víz törvénnyel védett vagyon kell, hogy legyen. "Az állam tulajdona a nemzet tulajdona, 16 millió magyaré, amit úgy kell megvédeni, mint tették azt 1848. március 15-én vagy 1956. október 23-án: tisztán, erőszakmentesen, de összefogva".

Bencze Izabella szerint az ország minden részéből egymillió embernek kell a Parlament elé vonulnia, hogy kikényszerítse a változásokat - mondta vastapsot kiváltva a szónok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.