MSZP szerint hiányzik a politikai összetartás

Kiss Péter: a Fidesz válasza hazug

Hazugnak nevezte a kancelláriaminiszter azt a választ, amelyet a Fidesz ad a gazdasági válság okaira. Kiss Péter csütörtökön, egri sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy Magyarország sebezhetőségének egyik oka éppen a politikai együttműködés hiánya.

2009.03.05 18:45MTI

Becsapják az embereket azok, akik politikai érdekből a gazdasági válságot csupán Magyarország gondjaként, nem pedig globális kihívásként igyekeznek beállítani - jelentette ki Kiss Péter

A világ egészét érintő válság közepette Magyarország sebezhetőségének egyik oka éppen a politikai együttműködés hiánya - vélekedett a miniszter. Hozzátette, hogy a Fidesz válasza a krízis okaira nem csupán leegyszerűsítő, hanem hazug is. Kiss Péter szerint kulcskérdés, hogy mindenki egyformán megértse azt a világhelyzetet, amely miatt Magyarország ilyen nagy kihívás előtt áll. Ha nem értjük meg, hogy egy világjelenségre a nemzeti keretek mellett, globális keretek között is választ kell találni, akkor Magyarország a nemzeti keretek között sem lehet sikeres. 

Azaz sokkal többre van szükség a válság leküzdéséhez, mint arra, hogy ezt leegyszerűsítsük belpolitikai kérdéssé - fűzte hozzá. Kiss Péter szerint emiatt egyidejűleg kell megoldásokat javasolni a nemzeti keretek között és felhasználni a globális eszközöket. 

Hozzátette: ez az oka annak, hogy a magyar miniszterelnök a globális eszközrendszer kialakítására tesz javaslatokat a nemzetközi fórumokon. Mindez logikus következménye annak, ami velünk és a világgal történik - mondta a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.