Tarlós "politikai ökölszabályokról" beszélt

Tarlós szerint a Fidesz nem ragaszkodik a költségvetés leszavazásához!

A Fidesz nem ragaszkodik ahhoz a gyakorlathoz, hogy ellenzékből nem lehet a főváros költségvetését támogatni - mondta Tarlós István, az ellenzéki párt budapesti frakcióvezetője.

2009.02.26 07:51Népszava

A Fidesz nem ragaszkodik ahhoz a "politikai ökölszabályhoz", hogy ellenzékből költségvetést nem lehet támogatni, de ehhez Demszky Gábornak fel kell hagynia a "gőgös, dölyfösködő" magatartással, az ellenzék konstruktív partnerének kell lennie, különben egyedül az ő felelőssége lesz, ha nem lesz büdzsé - mondta a frakcióvezető.

Tarlós István szerint az ötpárti egyeztetéseken nem az ellenzék kívánalmainak teljesítéséről, hanem a város érdekeiről lesz szó. A Főgáz privatizációja és a további 30 milliárdos hitelfelvétel nem a város érdeke.

Ha ezektől eláll a koalíció, akkor lehet érdemben tárgyalni a büdzsé támogatásáról - idézte a Népszava a politikust.

Vaskor László, az MDF frakcióvezető-helyettese arról beszélt a napilapnak, hogy pártja álláspontja nem változott a költségvetés jelenlegi koncepciójáról, az a frakciónak nem elfogadható.

A következő két hétben számos koalíciós tárgyalást és ötpárti egyeztetést tartanak majd Budapest költségvetéséről, a büdzséről március 15-ig kell dönteni
- mutatott rá a Népszava.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.