Utódok tömege várakozik

Demszky szerint nem Tarlós lesz az ellenfele 2010-ben

Demszky Gábor szerint nem Tarlós István lesz a kihívója a 2010-es főpolgármester-választáson, ám ha mégis, nem tartaná nehéz ellenfélnek.

2008.12.31 11:10MTI

A főpolgármester azt követően nyilatkozott Tarlós Istvánról, hogy előző nap a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője ugyancsak az Indexnek azt mondta: szeretné, ha a főpolgármesteri választáson revansot vehetne Demszky Gáboron. A liberális városvezető az Indexnek adott interjújában arról is beszélt, hogy az új metrókocsik egy létra hiánya miatt nem érkeztek meg eddig Budapestre.

Arra a kérdésre, hol van az utóda, akit korábbi ígérete szerint 2010-ig "kinevel" majd, Demszky Gábor úgy fogalmazott: "utódok tömege" várakozik, hogy két év múlva a helyére lépjen, ám neveket nem említett. Jelezte ugyanakkor, hogy van olyan önjelölt is, aki már névjegykártyát is nyomtattatott magának. A liberális politikus szerint olyan valakit kellene találni a helyére, aki kívülről érkezik, tehát elfogadható a baloldali és a liberális szavazók számára is. Arra a felvetésre, indul-e az uniós választáson, Demszky Gábor úgy válaszolt: a kampányban részt vesz, ám azt még nem tudja, elindul-e.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy az új metrókocsik azért nem érkeztek meg eddig, mert a szerelvényekhez nem építették meg az előírásoknak megfelelő létrákat, amelyeken az utasok veszély esetén lejuthatnak a vágányokhoz. Közölte, emiatt át kell szerelni a vezérlőkocsikat, és át kell tervezni a szerelvények orr-részét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.