A Peugeot holnap...

Képek: 5. Peugeot Formatervezési Verseny 2008

2008. július 20-án lejárt a tervek leadási határideje, és ezzel a második szakaszához érkezett a 2008. április 20-án Pekingben meghirdetett Ötödik Peugeot formatervezési verseny. Mostantól a formatervezés szerelmesei és az autózás rajongói veszik át a szót, hozzájárulva a rangos verseny legutóbbi győztes tervének, a Flux követőjének kiválasztásához.

2008.09.12 12:41ma.hu

Az ötödik kiadásban a Peugeot arra invitálta a résztvevőket, hogy álmodják meg, milyen lesz a holnap megapoliszának Peugeot-ja. Olyan tanulmányautót kell tervezni, amellyel a jövő nagyvárosainak központjában lehet közlekedni, ugyanakkor továbbviszi a XXI. század legfontosabb értékeit.

A sajátos Peugeot stílusjegyekből építkező terveknek meg kell testesíteniük a mostani versenyre meghirdetett négy fő témát: környezetvédelem, társadalmi összhang, interaktív mobilitás és takarékosság.

A korábbiaknál rövidebb tervezési időszakkal (mindössze másfél hónap volt a tervezésre és a leadásra) meghirdetett Peugeot formatervezési versenyt ismét széleskörű nemzetközi részvétel jellemzi, 95 különböző nemzetiségű résztvevőtől összesen 2500 pályázat érkezett.

A verseny tehát remek alkalmat kínál arra, hogy a formatervezők világszerte kifejezzék önmagukat, és stílusban és újításokban egyaránt gazdag tervekkel induljanak.

Az ötödik kiadás inspiráló hatással volt ezekre a kreatív pályázókra, akik saját látomásukat jelenítették meg a jövő belvárosi autójáról, és sokoldalúbbnak, praktikusabbnak, takarékosabbnak, ugyanakkor játékosabbnak és személyesebbnek képzelik az autós közlekedést a jövő nagyvárosaiban.


Az a 30 terv, amelyet hamarosan megtekinthetünk, szintén tükrözi azt a kulturális változatosságot, amely korunk társadalmait jellemzi. Az indiai Globe elnevezésű terv egyszerűsége és a német Rugir terv összetettsége mellett a kínai Oxo a praktikusságával tűnik ki.

A formatervezési verseny ötödik kiadásában kiválasztott 30 tervet 2008. augusztus 15. óta lehet megtekinteni a Peugeot márka központi honlapján, a www.peugeot.com webcímen.

Az internetezők egy hónapon keresztül minősíthetik a virtuális tanulmányautókat, és nyereményjáték keretében tippelhetnek a verseny győztesére. Minden látogató egy szavazat leadásával vehet részt a sorsoláson, amelyen megnyerheti a játékban felkínált húsz darab XBOX 360 valamelyikét.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.