50 éves a PSA vigói üzeme

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a PSA Peugeot Citroën gyára a spanyolországi Vigóban

A PSA Peugeot Citroën a múlt hónapban ünnepelte vigói gyára 50. születésnapját. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével I. János Károly spanyol király, Zsófia királyné, valamint Thierry Peugeot, a cégcsoport felügyelő bizottságának elnöke.

2008.08.07 09:43ma.hu

A Galícia legnagyobb városában 1958 óta termelő PSA Peugeot Citroën gyár a helyi gazdasági élet fontos szereplője, Spanyolországban a régió elsőszámú vállalata. 

A PSA Peugeot Citroën ipari jelenléte Vigóban olyan autóipari tömörülést hozott létre, mely mára összesen 87 beszállító céget foglal magában. A 2007-ben előállított 547 000 gépjárművel a vigói üzem a PSA Peugeot Citroën csoport elsőszámú ipari létesítménye. 

Az üzem megnyitásnak évében, 1958-ban a gyártósorról négyszáz 2 CV AZU gördült le. Itt készülnek a Citroën C4 Picasso, a Grand C4 Picasso, a Xsara Picasso, a Berlingo First és az új Berlingo, valamint a Peugeot Partner Origin és az új Partner modellek. 

A születésnapi ünnepség alkalmából Thierry Peugeot hangsúlyozta, hogy a vigói gyár nagyon fontos szerepet tölt be a PSA Peugeot Citroën ipari létesítményeinek sorában, és nagymértékben hozzájárul az európai ipar dinamizmusához

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.